نتایج بیشتر...
دوربین های مداربسته تحت شبکه یا دوربین های IP نوعی دوربین های دیجیتال هستند که از طریق سنسور ها تصاویر را دریافت کرده و آنها را به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کنند. این دوربین ها قابلیت اتصال به اینترنت را داشته و در واقع خروجی این دوربین ها تصاویر دیجیتال است. این دوربین ها […]
دوربین های مداربسته تحت شبکه یا دوربین های IP نوعی دوربین های دیجیتال هستند که از طریق سنسور ها تصاویر را دریافت کرده و آنها را به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کنند. این دوربین ها قابلیت اتصال به اینترنت را داشته و در واقع خروجی این دوربین ها تصاویر دیجیتال است. این دوربین ها درون خود از سیستم های حافظه جانبی برخوردارند و در صورت قطع اتصال دوربین با nvr یا دستگاه ذخیره ساز تصاویر را روی آن ها ضبط می کنند. تصاویر به صورت داده های دیجیتال ایجاد شده و انتقال آنها بر مبنای پروتکل های شبکه انجام می شود. تمامی داده های که توسط این دوربین ها تهیه و ارسال می شود به صورت دیجیتال بوده و بر اساس پروتکل های موجود در شبکه و به صورت دیجیتال انتقال پیدا می کند. در مقالات قبلی درباره تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه با شما صحبت کرده بودیم، در این مقاله اما قصد داریم مهم ترین مزایا و معایب دوربین های تحت شبکه را به شما معرفی کنیم تا زمانی که قصد خرید هر گونه دوریبین مداربسته را داشتید بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
در ادامه برترین مزیت های استفاده از دوربین های مداربسته تحت شبکه معرفی و شرح داده می شوند.
در واقع یکی از مهمترین ویژگی ها و مزایای استفاده از دوربین های مداربسته این است که در آنها برای انتقال اطلاعات از کابل های کواکسیال استفاده نمی شود. دوربین های مدار بسته تحت شبکه قادر است تا از سیستم هایی مانند وای فای یا اینترنت برای برقراری ارتباط و انتقال داده ها و اطلاعات استفاده کند. در دوربین های IP برای انتقال صورت دریافتی توسط دوربین ها و نصب میکروفون نیازی به استفاده از کابل های جداگانه برای انتقال صورت وجود ندارد و تمامی اطلاعات از هر نوعی که باشد از طریق کابل شبکه یا راه ارتباطی که دوربین IP از آن استفاده می کند منتقل شده و نیازی به کابل کواکسیال وجود ندارد.
دوربین های مداربسته در واقع از تکنولوژی ها و فناوری های روز دنیا استفاده می کنند. این دوربین ها به نوعی به صورت رایانه های کوچکی هستند که امکان ضبط و فشرده سازی و البته ذخیره سازی تصاویر ضبط شده را به صورت کاملا دیجیتال و هوشمند دارند. از این دوربین ها می توان برای تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافت شده از محیط پوشش داده شده استفاده کرد. فناوری های متعددی در این انواع دوربین مداربسته استفاده می شود که از آن جمله می توان به دوربین های مداربسته تحت شبکه با قابلیت تشخیص چهره، تشخیص دود و تشخیص اتومبیل و حرکت اشیا و اشخاص اشاره کرد. . این سیستم ها به صورت رایانه های کوچکی هستند که از محیط اطلاعاتی را دریافت کرده و با دارا بودن پردازنده هایی این اطلاعات را پردازش کرده و اطلاعات را از طرق مختلف به واحد کنترل ارسال می کند. در این میان برخی از تولید کنندگان هستند که شما می توانید انواع دوربین ها را با بهترین کیفیت تهیه کنید ، داهوا و هایک ویژن از بزرگترین تولید کننده های این سیستم ها هستند و در این میان دوربین مداربسته داهوا امروزه توانسته است سهم بسیار خوبی را در بازار سیستم های نظارتی و حفاظتی بدست بیاورد.
از دیگر مزایای بسیار با اهمیت سیستم های مدار بسته تحت شبکه این است که در آنها می توان از تعداد نامحدودی دوربین برای تصویربرداری استفاده کرد. تنها محدودیتی که در این زمینه وجود دارد پهنای باند سیستم است که بر اساس آن نمی توان بیش از اندازه دوربین هایی را به سیستم متصل کرد. اگر امکان افزایش پهنای باند وجود داشته باشد طبیعتاً می توان تعداد بیشتری دوربین IP روی شبکه سوار کرد.
در دوربین های تحت شبکه IP می توان از راه دور به تمام ویدیو ها دسترسی داشت. علت این موضوع است که تمامی دوربین ها روی یک شبکه نصب می شوند. افراد در هر مکان و زمان می توانند به تصاویر دوربین مدار بسته و ویدیو های ضبط شده توسط آنها دسترسی پیدا کنند.
کیفیت تصاویر ایجاد شده توسط دوربین های IP در واقع بسیار بالاتر از دوربین های مداربسته آنالوگ است. دلیل اصلی این کیفیت بالا تبدیل داده های ضبط شده آنالوگ به داده های دیجیتال است. تصاویر و داده ها پس از ضبط شدن به صورت دیجیتال می توانند به راحتی با استفاده از پروتکل های شبکه در درون شبکه یا اینترنت منتقل شوند.
بازپخش ویدیو های ضبط شده در این سیستم به دلیل فرمت دیجیتال اطلاعات موجود در آن فراهم است. این موضوع یکی از مهمترین مزیت های استفاده از سیستم های امنیتی تصویری دیجیتال است که توسط دوربین های مداربسته تحت شبکه ایجاد می شود.
برخلاف تصور بسیاری افراد هزینه تهیه دوربین های تحت شبکه خیلی بالاتر از دوربین های آنالوگ نبوده و به دلیل ویژگی های خاص نصب و اتصال این دوربین ها و نیاز کمتر ان به کابل کشی و نصب آسان هزینه تمام شده این دوربین ها پایین بوده و نیازی به هزینه های گزافی برای نصب و راه اندازی این دوربین های تحت شبکه وجود ندارد.
دوربین های تحت شبکه علیرغم مزیت های زیادی که دارند دارای معایبی هم هستند. این دوربین ها در واقع باید با توجه به صرفه اقتصادی و نیازی که برای آن در نظر گرفته شده است انتخاب شده و مورد استفاده قرار بگیرند. دوربین های تحت شبکه تصاویر بسیار خوبی ایجاد می کنند که می تواند به عنوان سند از آن در موارد حقوقی یا جرم و جنایت استفاده کرد. اما این سرویس در نهایت قیمت بالایی برای مصرف کننده در بر خواهد داشت. این دوربین ها بسیار پیشرفته و مدرن هستند و قابلیت های زیادی را برای مصرف کننده ایجاد می کنند اما در نهایت مصرف کننده باید با توجه به نیاز و کاربری و محدودیت بودجه برای تأمین انواع دوربین های مدار بسته اقدام کند.
قیمت دوربین های مدار بسته IP از انواع آنالوگ آن بسیار بالاتر است. دلیل این بالا بودن قیمت توانایی پردازش تصاویر و ذخیره داده ها است. این دوربین ها شامل ریز پردازنده ای برای انجام پردازش روی داده ها هستند به همین علت خروجی تصاویر ارائه شده توسط این دوربین ها بسیار بالاتر از حد دوربین های آنالوگ است. این کیفیت تصویر با استفاده از تکنولوژی های مدرن که در آن به کار رفته به وجود می آید. طبعاً این تکنولوژی ها هزینه بالاتری برای ایجاد و ساخت داشته و قیمت آنها بالاتر از تجهیزات تهیه تصاویر آنالوگ است.
سطح امنیت در دوربین های مدار بسته تحت شبکه تا حدی تحت ریسک های بالایی قرار دارد. این سیستم ها از پروتکل های شبکه و اینترنت برای انتقال داده ها استفاده می کنند. داده های سیستم در شبکه های اینترنت به دلیل اتصال به اینترنت در دیدرس حملات سایبری و سرقت اطلاعات قرار دارند. بسیاری از فیلم ها و برداشت های دوربین های مدار بسته اسناد بسیار مهمی هستند و به همین جهت حملات سایبری و هک این سیستم ها با توجیه های متعددی قابل انجام است. البته در زمینه امنیت سایبری در اینترنت استاندارد های متعددی وجود دارد که دفاع بسیار خوبی در برابر اینگونه حملات است. با رعایت این استاندارد ها و اصول امنیتی می توان با امنیت خوبی در فضای اینترنت به انتقال داده ها پرداخت.
کیفیت تصاویری که در دوربین های شبکه ایجاد می شود باعث افزایش حجم تصاویر شده و فضای ذخیره سازی زیادی را احتیاج دارد. این مسئله به خودی خود باعث افزایش هزینه تأمین فضای ذخیره سازی خواهد شد. البته تصاویر با کیفیت باید با توجه استفاده هایی که از ان می توان کرد نیز در نظر گرفته شود با استفاده از الگوریتم های پردازش تصاویر به خوبی می توان اطلاعات بسیار با ارزشی را از تصاویر برداشت شده توسط دوربین های مدار بسته دیجیتال استخراج کرد.
امروزه دوربین های مداربسته نقش مهمی در امنیت و نظارت بر اماکن و فروشگاه ها دارند و هر کدام از آنها نیز قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند و با توجه به شکل ، مدل و کاربردهایی که دارند از آنها میتوان استفاده های گوناگون و مختلفی داشت ما در این مقاله از مجله ماد طلایی سعی کردیم شما را با مزایا و معایت دوربین های تحت شبکه که نسل جدید دوربین های آنالوگ هستند آشنا کنیم.