نتایج بیشتر...

Generic selectors
فقط مطابقت های دقیق
جستجو در عنوان
جستجو در محتوا
Post Type Selectors
فیلتر کردن دسته‌بندی ها
تکنولوژی
راهنمای خرید
راهنمای نصب و Passive

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه

امروزه دوربین های مداربسته نقش مهمی در نظارت بر مراکز فروشگاهی، مغازه ها و شرکت ها دارند . صاحبان این مراکز برای این که بتوانند به خوبی از مکان ها  و اموال خود مراقبت کنند سعی می کنند از دوربین های بسیار با کیفیتی استفاده کنند که بتوانند تصاویر را به خبوی ضبط کنند اولین […]

امروزه دوربین های مداربسته نقش مهمی در نظارت بر مراکز فروشگاهی، مغازه ها و شرکت ها دارند . صاحبان این مراکز برای این که بتوانند به خوبی از مکان ها  و اموال خود مراقبت کنند سعی می کنند از دوربین های بسیار با کیفیتی استفاده کنند که بتوانند تصاویر را به خبوی ضبط کنند اولین نسل های دوربین های مداربسته دوربین آنالوگ بودند اما امروزه دوربین های تحت شبکه نسل پیشرفته تر این تجهیزات نظارتی هستند.دوربین های مداربسته از اجزای اصلی سیستم های نظارتی به شمار می آیند. این دوربین ها برای حفظ امنیت و کنترل اماکن شلوغ تجاری، عمومی و شخصی کاربرد بسیار زیادی دارند. عموماً اماکن تجاری برای دریافت مجوز نیاز دارند تا از دوربین های مدار بسته در ساختمان استفاده کنند. در این میان انتخاب نوع دوربین مطابق با نیاز کار آسانی نیست. در این مقاله درباره تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه صحبت و تفاوت ها و مزایای هر کدام را معرفی خواهیم کرد.

تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه

 انواع دوربین های مدار بسته از دیدگاه های مختلفی قابل دسته بندی هستند. یکی از دسته بندی های بسیار مهم که در این مقاله به آن می پردازیم دسته بندی دوربین ها به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه و همچنین تفاوت های این دوربین ها است.

نام دیگر دوربین های آنالوگ Analog CCTV و دوربین های تحت شبکه IP CCTV است. هر کدام از این دوربین ها مزایا و معایبی دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. به دانستن تمام کاربرد ها و مزایای این دو دسته دوربین می توانیم انتخاب هوشمندانه ای برای دوربین های مدار بسته داشته باشیم.

 

 

چندین مدل دوربین مداربسته داهوا

 

تفاوت قیمت

یکی از مهم ترین تفاوت های دوربین های آنالوگ و تحت شبکه در قیمت و هزینه تهیه آنهاست. دوربین های آنالوگ نسل قدیمی تری از دوربین های مدار بسته بوده و طبیعتاً قیمت پایین تری نسبت به دوربین های IP دارند. انتقال اطلاعات در انواع آنالوگ و تحت شبکه از طریق کابل انجام می شود. در نوع IP دوربین های مدار بسته به دلیل استفاده از سوئیچ ها میزان کابل کشی کمتر از حالت آنالوگ است. البته سوئیچ دستگاه ارزان قیمتی نیست و در نهایت قیمت دوربین های مداربسته آنالوگ کمتر از دوربین های IP است.

تفاوت در روش ارسال داده

از تفاوت های اصلی دوربین های آنالوگ و IP در نحوه ارسال سیگنال های ویدیویی است. دوربین های آنالوگ تصاویر آنالوگ را توسط سیگنال های آنالوگ ایجاد می کنند. اما دوربین های تحت شبکه ای سیگنال ها را به صورت دیجیتال ایجاد و ارسال می کنند. پهنای باند دوربین های دیجیتال محدود نبوده و با سرعت بیشتری انتقال داده ها انجام می شود.

تفاوت در انعطاف‌پذیری

امکاناتی که توسط دوربین های دیجیتال ایجاد می شوند بسیار بیشتر از دوربین های آنالوگ است. اطلاعات در این سیستم ها توسط کابل شبکه، فیبر نوری و یا بی سیم و به صوت امواج WiFi انجام می شود. این موضوع انعطاف پذیری دوربین های تحت شبکه را در نصب و کارکرد بالاتر می برد. در دوربین های مداربسته دیجیتال بی سیم می توان دوربین ها را بدون نیاز به کابل کشی نصب و به آسانی جابه جا کنید. در دوربین های آنالوگ به دلیل استفاده از کابل های کواکسیال انعطاف پذیری در نصب و جابجایی سیستم کمتر از دوربین های دیجیتال است.

تفاوت در امکانات نرم‌افزاری

این دو نوع دوربین در امکانات نرم افزاری موجود روی آنها تفاوت زیادی دارند. این نکته در مقایسه دوربین های مدار بسته اهمیت بالایی دارد. سیستم های IP دارای سیستم تنظیم هشدار و ارسال ایمیل در صورت وجود موارد خاص و شمارش افراد هستند.

تفاوت در کابل‌کشی دوربین آنالوگ و تحت شبکه۵

دوربین مداربسته برای کارکرد باید دو سری سیم کشی جداگانه داشته باشند یکی برای برق و دیگری برای انتقال داده ها استفاده می شود. در دوربین های مدار بسته از از NVR یا سوئیچ POE استفاده می شود می توان هر دو فرایند را با یک سری سیم کشی انجام داد. این سوئیچ باعث می شود تا بتوان از کابل انتقال داده ها برای انتقال جریان برق مورد نیاز دوربین ها استفاده کرد.

در برخی از مدل های آنالوگ البته قابلیت هایی مثل اتصال میکروفون نیز وجود دارد. این تجهیزات نیز با وجود تکنولوژی POE بدون نیاز به سیم کشی جداگانه قابل انجام است.

تفاوت در تجهیزات جانبی

در اکثر دوربین های آنالوگ برای امکانات جانبی نیازمند سخت افزار و نرم افزار های دیگری خواهید بود. برای مثل اگر بخواهید از سیستم میکروفون در دوربین های مداربسته آنالوگ استفاده کنید باید هزینه ای جداگانه برای نصب تجهیزات لازم برای این کار بپردازید. در برخی مدل های آنالوگ این امکانات روی سیستم نصب بوده و نیاز به کابل کشی مجزا ندارد.

تفاوت شبکه در نوع انتقال اطلاعات

در دوربین های تحت شبکه IP می توان با سوئیچ های POE کار انتقال برق را با همان کابل شبکه انجام داد. در این مورد اطلاعات توسط پروتکل های خاصی در فرکانسی متفاوت از امواج الکتریکی برق در همان کابل شبکه منتقل می شود. با این اتفاق نیازی به منبع تغذیه جداگانه برای دوربین ها وجود ندارد. اطلاعات در شبکه از طریق پروتکل های تعریف شده صورت می گیرد که البته این تکنولوژی در دوربین های آنالوگ وجود ندارد.

تفاوت در دستگاه ضبط تصویر

در دوربین مداربسته تصاویر با روش های قدیمی ضبط و ذخیره می شوند. در این حالت سیگنال ارسالی توسط یک تلویزیون قابل دریافت و نمایش است. در دوربین های آنالوگ انتقال داده ها توسط کابل کواکسیال صورت می گیرد. این اطلاعات به دستگاه ذخیره ساز با عنوان DVR منتقل می شود. در سری دوربین های جدیدتر آنالوگ می توان حین تصویر برداری داده ها را به اطلاعات دیجیتال تبدیل کرده و روی هارد دیسک ضبط کرد البته این کار چندان تغییری در کیفیت تصاویر دوربین های آنالوگ ایجاد نمی کند.

دوربین های IP سیگنال ویدیویی را از طریق یک سیستم کدگذاری به شبکه ارسال می کنند. در این دوربین ها تصاویر بلافاصله پس از برداشت توسط خود دوربین مدار بسته به داده های دیجیتال تبدیل می شوند. در واقع داده ها قبل از ارسال پردازش می شوند. این داده های پردازش شده توسط پروتکل های انتقال داده در شبکه ها قابل انتقال هستند. می توان اطلاعات دریافتی از دوربین های IP  را در مرورگر و محیط شبکه مشاهده کرد.

 

دوربین دام هایک ویژن

 

دو روش ذخیره اطلاعات در دوربین‌های مدار بسته تحت شبکه

  1. اطلاعات در NVR ذخیره می شود. تصاویر توسط این دستگاه فشرده شده و روی هارد دیسک ذخیره می شود.
  2. اطلاعات توسط یک نرم افزار روی سرور ذخیره می شود. در این روش به سخت افزار جانبی سرور نیاز داریم. نرم افزار باید روی این سرور نصب شده و ذخیره سازی داده های را روی آن امکان پذیر کند.

در هر دوی این روش های ذخیره سازی نیاز است تا از سوئیچ استفاده شود. در هر دو روش می توان انتقال و ضبط داده ها را کنترل کرد اما در واقع روش بهتر روش اول است که در آن داده های روی NVR و به صورت فشرده ذخیره می شود.

تفاوت دستگاه DVR و NVR

NVR و DVR تفاوت های زیادی دارند. NVR در واقع عملکرد تمام دوربین های متصل شده را به صورت متمرکز کنترل می کند. گذشته از این NVR ها می توانند هنگام ذخیره سازی پشتیبان دیسک ها را نیز کنترل کنند.

کیفیت ضبط تصویر در NVR بسیار بهتر از  DVR است. در NVR هر دوربین جایگاه جداگانه ای برای ضبط تصاویر داردو کاربر قادر است هر کدام از این تصاویر را فعال، غیر فعال یا حذف کند.

اما در مورد DVR هر دوربین باید به صورت جداگانه به دستگاه وصل شود از این رو محدودیت تعداد دوربین های وصل شده وجود دارد. تصاویر در DVR در یک جا و در بخشی کوچک ذخیره شده که آزادی عمل کمی برای کاربر ایجاد می کند. از طریق DVR قابلیت کنترل و دستکاری تصاویر از راه دور وجود ندارد.نسل جدید DVR های HD امروزه جای DVR های قدیمی ره به خوبی گرفته اند.

تفاوت در کیفیت تصویر

دیگر از تفاوت های دوربین های آنالوگ و شبکه کیفیت تصویر های برداشت شده است. در دوربین های دیجیتال تصاویری با ۶ تا ۲۰ برابر با کیفیت تر از دوربین های آنالوگ ایجاد می شود.

دوربین های آنالوگ تصاویر را با کیفیت TVline ایجاد می کنند. دوربین های مداربسته آنالوگ کیفیتی برابر با ۰.۵ مگاپیکسل دارند که رزولوشن پایینی به حساب می آید و این یکی از مهم ترین موارد تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه . تصاویر دوربین های آنالوگ قابلیت زوم و بزرگنمایی زیادی ندارند. از حدود ۱۰ سال پیش که دوربین های آنالوگ HD تولید شده اند کیفیت تصاویر این سیستم های انالوگ بالاتر رفته و تصاویر تا ۴K کیفیت را نیز پشتیبانی می کنند.  دوربین مداربسته داهوا  امروزه کیفیت بالایی را در ضبط تصاویر ارائه می دهد. دوربین های مدار بسته IP به علت ساختار پیشرفته دیجیتال تصاویر تا ۲۴ مگابایت کیفیت تولید می کنند.

تصاویر دیجیتال نویز ندارند و اگر کابل انتقال داده ها مشکل داشته باشد تصویر به صورت کامل قطع خواهد شد. در سیستم های آنالوگ با آسیب دیدن کابل دیجیتال تصویر قطع نشده ولی با نویز ایجاد و ارسال می شود.

کیفیت تصاویر دوربین های آنالوگ در فواصل طولانی کاهش پیدا می کند. اما در دوربین های تحت شبکه فاصله تأثیر چندانی روی کیفیت تصویر ندارد. در دوربین های آنالوگ در صورت قطع شدن سرور تصاویر در این زمان از دست خواهد رفت. اما در دوربین های دیجیتال حافظه جانبی وجود دارد که در این مواقع تصاویر را جداگانه روی ان کارت ها ذخیره می کند.

تفاوت در امنیت

امنیت این دوربین ها با هم تفاوت زیادی دارد و البته امنیت از مهم ترین موارد در سیستم های حفاظتی است. در دوربین های انالوگ از سیم کشی و کابل برای انتقال داده ها استفاده می شود. امکان قطع و دزدیده شدن تصاویر وجود دارد و افرادی که به CCTV دسترسی دارند به تمامی اطلاعات راه پیدا خواهند کرد. اما در دوربین های تحت شبکه اطلاعات کدگذاری و رمزنگاری شده و در نتیجه امنیت بالاتری خواهد داشت.

مزایا و معایب دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه

تا به اینجا درباره ویژگی ها و امکانات هر کدام از دوربین های انالوگ و تحت شبکه با شما صحبت کردیم و برخی از تفاوت ها و شباهت های آنان را نیز بررسی کردم در ادامه  با ما همراه باشید تا مزایا و معایت هر کدام را بررسی کنیم.

معایب دوربین مدار بسته آنالوگ

  • کیفیت پایین تصویر 
  • عدم پردازش اولیه
  • هزینه‌ کابل‌کشی بالا
  • امنیت پایین
  • نویزپذیری
  • افت سیگنال
  • نداشتن عمق تصویربرداری بالا. مساحت تحت پوشش دوربین تحت شبکه ۳ برابر دوربین آنالوگ است.

مزایای دوربین مداربسته آنالوگ

  • قیمت پایین
  • سهولت نصب
  • پهنای باند کم

معایب دوربین مدار بسته تحت شبکه

  • قیمت بالا
  • نصب و راه‌اندازی تخصصی، نیاز به متخصص و نصاب ماهر
  • نیاز به فضای زیاد ذخیره اطلاعات
  • محدودیت پهنای باند

مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه

  • کیفیت بالا
  • امنیت و پایداری سیستم
  • ویژگی‌های هوشمند مانند: قابلیت تعقیب هوشمند، قابلیت تشخیص چهره، شمارش افراد و پوشش ۳۶۰ درجه ای
  • قابلیت زوم دیجیتال با کیفیت بالا
  • پشتیبانی از POE 
  • کاهش هزینه‌های کابل کشی
  • اتصال بدون کابل و از طریق وای فای (Wifi) در برخی مدل ها
  • افزایش تعداد دوربین‌ها و یکپارچه سازی با قابلیت ONVIF

 

دوربین مداربسته بولت

جمع بندی

دوربین های آنالوگ به دلیل محدودیت در تصویر برداری و البته قیمت پایین آن برای محیط های کوچک مناسب ترند. دوربین های شبکه اما به دلیل پردازش قوی ای که روی تصاویر انجام می دهند کیفیت بالاتر و استهلاک پایین تر  در این  مقاله از  ماد طلایی سعی کردیم بزرگترین موارد را در مورد تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه و موارد دیگری که در این مقاله به آنها اشاره شد دوربین های نظارتی که در مکان های عمومی و بزرگ استفاده می شوند.